توسعه کارآفرینی
پدرام ادیب فر؛ احسان چیت ساز؛ محمد اعتمادی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 آبان 1402
چکیده
هدف: یکی از مهمترین مؤلفههای کارآفرینان موفق تصمیمگیری در شرایطی است که میتواند خطرات و ریسکهای زیادی را برایشان به همراه داشته باشد. کارآفرینان همواره باید در شرایط عدم اطمینان و ابهامات موجود در فضای استارتاپی، تصمیماتی سخت گرفته و بر پایهی آن تصمیمها به سمت اهداف خود حرکت کنند. این تصمیماتِ همراه با ریسک، چه مالی، چه ...
بیشتر
هدف: یکی از مهمترین مؤلفههای کارآفرینان موفق تصمیمگیری در شرایطی است که میتواند خطرات و ریسکهای زیادی را برایشان به همراه داشته باشد. کارآفرینان همواره باید در شرایط عدم اطمینان و ابهامات موجود در فضای استارتاپی، تصمیماتی سخت گرفته و بر پایهی آن تصمیمها به سمت اهداف خود حرکت کنند. این تصمیماتِ همراه با ریسک، چه مالی، چه اجتماعی و یا امثال این موارد، به نوبه خود میتواند موفقیت یا شکست فرد کارآفرین را رقم بزند. در این پژوهش به بررسی تأثیر دو مؤلفهی سن و حافظه کاری بر میزان انگیزه و ریسکپذیری کارآفرینان بالقوه میپردازیم.
روش: نمونه مورد مطالعه این پژوهش، تعداد 142 کارآفرین بالقوه بوده که قصد راهاندازی کسبوکاری را در آینده دارند. برای جمعآوری اطلاعات مربوط به انگیزه افراد از پرسشنامه استاندارد و برای سنجش عملکرد حافظه کاری و ریسکپذیری آنان، از آزمونهای شناختی رایانهای نرمافزار کنتب استفاده کردیم.
یافتهها: یافتههای این پژوهش نشان دادند که بین انگیزه و عملکرد ریسکپذیری کارآفرینان بالقوه رابطه معناداری وجود دارد. همچنین با بالا رفتن سن افراد و همینطور، تغییر سطح انگیزه کارآفرینان بالقوه میتوان بر عملکرد حافظه کاری آنان تأثیر گذاشت.
نتیجهگیری: با کمک یافتههای این پژوهش میتوان به کارآفرینان کمک کرد تا تصمیمات دارای ریسک خود را با کیفیت بیشتری بگیرند و در نتیجه راه هموارتری را برای رسیدن به اهداف کارآفرینانه خود طی کنند.