فرصت و ایده در کارآفرینی
نجم الدین حسینی؛ رضا محمدکاظمی؛ آصف کریمی
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، طراحی مدل کسب و کار تولید شیر گیاهی مبتنی بر بوم کسب و کار با تمرکز بر بلوک ارزش پیشنهادی میباشد.روش: این پژوهش از نظر نوع هدف کاربردی است و از نوع توصیفی-پیمایشی برای جمعآوری اطلاعات استفاده شده است. روش جمعآوری دادهها نیز توصیفی میباشد. رویکرد تجزیهوتحلیل دادهها پیمایشی است و از روش تحلیل مضمون برای ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش، طراحی مدل کسب و کار تولید شیر گیاهی مبتنی بر بوم کسب و کار با تمرکز بر بلوک ارزش پیشنهادی میباشد.روش: این پژوهش از نظر نوع هدف کاربردی است و از نوع توصیفی-پیمایشی برای جمعآوری اطلاعات استفاده شده است. روش جمعآوری دادهها نیز توصیفی میباشد. رویکرد تجزیهوتحلیل دادهها پیمایشی است و از روش تحلیل مضمون برای ساخت مدل استفاده شده است. نمونهگیری به صورت هدفمند انجام شده و از ۱۵ نفر از تولید کنندگان، متخصصان و جامعه مهندسان با سابقه حداقل بیش از سه سال در صنایع غذایی کشور استفاده شده است. برای گردآوری اطلاعات کیفی از شیوه مصاحبههای عمیق مفهومی با استفاده از طرح سؤالات باز برای مصاحبهشوندگان، استفاده شد. همچنین، جهت بررسی روایی سؤالات مصاحبه از نظرات اساتید راهنما و مشاور و همچنین صاحبنظران امر پژوهش استفاده شد.نتایج: نتایج نشان داد که شرایط علی شامل شرایط اقتصادی، ساختار سازمان، علل مدیریتی، مقولههای محوری، عوامل شرکتی، ایجاد مشتریان وفادار، ایجاد ارزش، شرایط مداخله گر، قوانین کاری شفاف، عوامل مدیریتی، مدیریت کارا، سازوکارهای کنترلی، راهبردها، عوامل ساختاری و نهادی، شرایط زمینه ای، شبکههای ارتباطی، شبکه مشتری مداری، شبکه توزیع و پیامدها، کارایی بوم کسب و کار طراحی شده میباشد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصله، میتوان نتیجه گرفت که بوم کسب و کار میتواند بهعنوان یک مدل مؤثر در توسعه کسب و کار تولید شیر گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.