فرصت و ایده در کارآفرینی
نجم الدین حسینی؛ رضا محمدکاظمی؛ آصف کریمی
دوره 2، شماره 1 ، خرداد 1402، صفحه 1-18
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، طراحی مدل کسب و کار تولید شیر گیاهی مبتنی بر بوم کسب و کار با تمرکز بر بلوک ارزش پیشنهادی میباشد.روش: این پژوهش از نظر نوع هدف کاربردی است و از نوع توصیفی-پیمایشی برای جمعآوری اطلاعات استفاده شده است. روش جمعآوری دادهها نیز توصیفی میباشد. رویکرد تجزیهوتحلیل دادهها پیمایشی است و از روش تحلیل مضمون برای ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش، طراحی مدل کسب و کار تولید شیر گیاهی مبتنی بر بوم کسب و کار با تمرکز بر بلوک ارزش پیشنهادی میباشد.روش: این پژوهش از نظر نوع هدف کاربردی است و از نوع توصیفی-پیمایشی برای جمعآوری اطلاعات استفاده شده است. روش جمعآوری دادهها نیز توصیفی میباشد. رویکرد تجزیهوتحلیل دادهها پیمایشی است و از روش تحلیل مضمون برای ساخت مدل استفاده شده است. نمونهگیری به صورت هدفمند انجام شده و از ۱۵ نفر از تولید کنندگان، متخصصان و جامعه مهندسان با سابقه حداقل بیش از سه سال در صنایع غذایی کشور استفاده شده است. برای گردآوری اطلاعات کیفی از شیوه مصاحبههای عمیق مفهومی با استفاده از طرح سؤالات باز برای مصاحبهشوندگان، استفاده شد. همچنین، جهت بررسی روایی سؤالات مصاحبه از نظرات اساتید راهنما و مشاور و همچنین صاحبنظران امر پژوهش استفاده شد.نتایج: نتایج نشان داد که شرایط علی شامل شرایط اقتصادی، ساختار سازمان، علل مدیریتی، مقولههای محوری، عوامل شرکتی، ایجاد مشتریان وفادار، ایجاد ارزش، شرایط مداخله گر، قوانین کاری شفاف، عوامل مدیریتی، مدیریت کارا، سازوکارهای کنترلی، راهبردها، عوامل ساختاری و نهادی، شرایط زمینه ای، شبکههای ارتباطی، شبکه مشتری مداری، شبکه توزیع و پیامدها، کارایی بوم کسب و کار طراحی شده میباشد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصله، میتوان نتیجه گرفت که بوم کسب و کار میتواند بهعنوان یک مدل مؤثر در توسعه کسب و کار تولید شیر گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.
توسعه کارآفرینی
فرشته رضائی نسب؛ صیدمهدی ویسه؛ زینب طولابی
دوره 2، شماره 1 ، خرداد 1402، صفحه 19-28
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، بررسی تأثیر جهتگیری کارآفرینانه و تجربه کارآفرینانه بر عملکرد کارآفرینی با نقش میانجی سوگیریشناختی است.
روش تحقیق: برای انجام این پژوهش، 470 مدیر شرکت کارآفرین در شهر ایلام که در بخشهای خدمات و صنعت فعالیت میکردند، بهعنوان جامعه آماری انتخاب شدند. از این تعداد، 212 نفر بهصورت تصادفی بهعنوان نمونه انتخاب ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش، بررسی تأثیر جهتگیری کارآفرینانه و تجربه کارآفرینانه بر عملکرد کارآفرینی با نقش میانجی سوگیریشناختی است.
روش تحقیق: برای انجام این پژوهش، 470 مدیر شرکت کارآفرین در شهر ایلام که در بخشهای خدمات و صنعت فعالیت میکردند، بهعنوان جامعه آماری انتخاب شدند. از این تعداد، 212 نفر بهصورت تصادفی بهعنوان نمونه انتخاب و پرسشنامههای موردنیاز جهت جمعآوری دادهها بین آنها توزیع شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که جهتگیری کارآفرینانه و تجربه کارآفرینانه باعث افزایش عملکرد کارآفرینی میشوند. همچنین، نتایج نشان داد که تجربه کارآفرینانه و جهتگیری کارآفرینانه با استفاده از نقش میانجی سوگیریشناختی نیز بر عملکرد کارآفرینی تأثیر دارند.
نتیجه گیری: بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که جهتگیری کارآفرینانه و تجربه کارآفرینانه میتوانند بهعنوان عوامل مؤثر در بهبود عملکرد کارآفرینی در شرکتها و سازمانها در نظر گرفته شوند. همچنین، شناخت و کنترل تحریفات شناختی نیز میتواند بهعنوان یکی از راهکارهای بهبود عملکرد کارآفرینی در نظر گرفته شود.
آموزش کارآفرینی
حمیدرضا سیمینپور؛ محمدبشیر صدیقی
دوره 2، شماره 1 ، خرداد 1402، صفحه 29-44
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، بررسی تأثیر آموزشهای کارآفرینی بر گرایش کارآفرینی دانشجویان آموزش عالی در ایران و مقایسه نقش آموزشهای آکادمیک با آموزشهای غیراکادمیک است.
روش تحقیق: برای این پژوهش، ۴۰۰ دانشجو از ۵ دانشگاه برتر شهر تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند. فرضیات پژوهش با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش، بررسی تأثیر آموزشهای کارآفرینی بر گرایش کارآفرینی دانشجویان آموزش عالی در ایران و مقایسه نقش آموزشهای آکادمیک با آموزشهای غیراکادمیک است.
روش تحقیق: برای این پژوهش، ۴۰۰ دانشجو از ۵ دانشگاه برتر شهر تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند. فرضیات پژوهش با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزئی آزمون شدند.
یافته ها: با بررسی شواهد، ارتباط مستقیم و معنادار تأثیر انواع آموزشها بر قصد کارآفرینی دانشجویان ایرانی و تأثیرپذیری مستقیم قصد فعالیتهای نوآورانه دانشجویان از نگرشهای شخصی، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتار درک شده در کنار آموزشهای آکادمیک، مهارتهای کارآفرینی و ویژگیهای جمعیتشناختی تأیید شد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، آموزشهای کارآفرینی و نوآوری میتواند به عنوان یکی از راهحلهای بحران بیکاری دانشآموختگان آموزش عالی در ایران مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، در جهت ارتقای آموزش کارآفرینی و فعالیتهای نوآورانه، بهتر است آموزشهای آکادمیک و غیراکادمیک در کنار هم به کار گرفته شوند.
نوآوری و نوآوری باز
امیرمحمد کلابی
دوره 2، شماره 1 ، خرداد 1402، صفحه 45-59
چکیده
هدف: پژوهش حاضر باهدف ارائه مدل تابآوری کسبوکار با استفاده از متغیرهای چابکی سازمانی، انعطافپذیری استراتژیک، نوآوری مدل کسبوکار و بررسی اثر تعدیلگری نوآوری باز در رابطه نوآوری مدل کسبوکار و تابآوری کسبوکار انجام شده است.
روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری دادهها، توصیفی از نوع همبستگی میباشد. ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر باهدف ارائه مدل تابآوری کسبوکار با استفاده از متغیرهای چابکی سازمانی، انعطافپذیری استراتژیک، نوآوری مدل کسبوکار و بررسی اثر تعدیلگری نوآوری باز در رابطه نوآوری مدل کسبوکار و تابآوری کسبوکار انجام شده است.
روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری دادهها، توصیفی از نوع همبستگی میباشد. جامعه آماری پژوهش شرکتهای دانشبنیان تولیدی نوع 2 هستند که توسط معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری معرفی شدهاند. نمونه آماری نیز 183 واحد میباشد که اطلاعات آنها به روش نمونهگیری دردسترس در بازه زمانی مرداد 1401 لغایت آبان 1401 جمعآوری گردید. ابزار گردآوری دادهها نیز پرسشنامه محققساخته است که پایایی آن با میزان آلفای کرونباخ 83/0 تأیید شده است. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از روش کمی، مدلیابی معادلات ساختاری با رویکرد پی ال اس و با استفاده از نرمافزار اسمارت پی ال اس نسخه 2 صورت گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داده است که انعطافپذیری استراتژیک بر چابکی سازمانی تأثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین چابکی سازمانی و انعطافپذیری استراتژیک بر نوآوری مدل کسبوکار و تابآوری کسبوکار تأثیر مثبت و معنا دارد. علاوه بر این متغیر نوآوری باز رابطه نوآوری مدل کسبوکار و تابآوری کسبوکار را بهصورت مثبت تعدیل میکند.
نتیجهگیری: کسبوکارها باید نقاط ضعف خود را در اجرای نوآوری برطرف نمایند و به تقویت نقاط قوت خود جهت اجرای بهموقع نوآوری بپردازند؛ برای حفظ این قابلیت و افزایش آن باید به افزایش چابکی سازمانی و انعطافپذیری استراتژیک پرداخت. همچنین باتوجهبه محیط غیرقابلپیشبینی صنایع، کسبوکارها باید از فرایند نوآوری باز برخوردار بوده تا بتوانند در طول زمان، خود را با محیط پویا سازگار کنند.
نوآوری و نوآوری باز
حبیب هنری؛ کمند هاشم؛ سارا کشگر
دوره 2، شماره 1 ، خرداد 1402، صفحه 61-73
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، بررسی ارتباط مهارتهای هفتگانه کوانتومی با نوآوری آموزشی در اساتید علوم ورزشی با نقش میانجی تعهد سازمانی بود.روش تحقیق: در این تحقیق از نوع تحقیق کاربردی و از نظر اجرا همبستگی استفاده شد و جامعه آماری شامل اعضای هیأت علمی 8 دانشکده تربیت بدنی دانشگاههای سراسری تهران به تعداد 140 نفر در سال تحصیلی 1400-1401 بود. برای جمع ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش، بررسی ارتباط مهارتهای هفتگانه کوانتومی با نوآوری آموزشی در اساتید علوم ورزشی با نقش میانجی تعهد سازمانی بود.روش تحقیق: در این تحقیق از نوع تحقیق کاربردی و از نظر اجرا همبستگی استفاده شد و جامعه آماری شامل اعضای هیأت علمی 8 دانشکده تربیت بدنی دانشگاههای سراسری تهران به تعداد 140 نفر در سال تحصیلی 1400-1401 بود. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامههای استاندارد مدیریت کوانتومی، نوآوری آموزشی و تعهد سازمانی استفاده شد. دادهها با استفاده از SPSS 26 و Smart Pls 3 تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین مهارت کوانتومی و نوآوری آموزشی در اساتید علومورزشی ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین تعهد سازمانی و نوآوری آموزشی در اساتید علوم ورزشی و مهارتهای کوانتومی و تعهد سازمانی در اساتید علوم ورزشی ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بین مهارتهای کوانتومی و تعهد سازمانی بهعنوان پیش بین و نوآوری آموزشی بهعنوان ملاک، رابطه مثبت و معناداری وجود داشت.نتیجه گیری: به طور کلی، نتایج پژوهش نشان داد که هرچه مهارتهای هفت گانه کوانتومی افزایش پیدا کند، تمایل به نوآوری آموزشی نیز بوسیله متغیر میانجی تعهد سازمانی در بین اساتید علوم ورزشی افزایش پیدا میکند. این نتایج میتواند برای سیاستگذاران آموزشی و مؤسسات علوم ورزشی برای بهبود کیفیت آموزش در این حوزه مفید باشد.
امیرعلی معزی؛ احسان چیت ساز؛ حسین صادقی
دوره 2، شماره 1 ، خرداد 1402، صفحه 91-109
چکیده
هدف: در این پژوهش، هدف شناسایی چالشهای موجود در تأمین مالی جمعی سهامی و ارائه راهکارهایی در راستای کاهش این مشکلات بود.روش: گردآوری دادهها از طریق مصاحبه صورت گرفت. پس از انجام 9 مصاحبه عمیق و نیمهساختاریافته با خبرگان این حوزه، اشباع نظری حاصل گشت و مقولات پس از تکمیل فرایند کدگذاری باز، محوری و گزینشی استخراج شدند. یافتهها: ...
بیشتر
هدف: در این پژوهش، هدف شناسایی چالشهای موجود در تأمین مالی جمعی سهامی و ارائه راهکارهایی در راستای کاهش این مشکلات بود.روش: گردآوری دادهها از طریق مصاحبه صورت گرفت. پس از انجام 9 مصاحبه عمیق و نیمهساختاریافته با خبرگان این حوزه، اشباع نظری حاصل گشت و مقولات پس از تکمیل فرایند کدگذاری باز، محوری و گزینشی استخراج شدند. یافتهها: بر اساس تحلیل یافتهها، مقولات به 4 دسته شرایط زمینهای، مداخلهگر، علی و راهبردها تقسیم شدند. عواملی مانند ناقص بودن زیرساختهای نظارتی و مشکل ثبات اقتصادی در کشور در دسته شرایط زمینهای، و ریسک حسابسازی، چالشهای قیمتگذاری و مشکلات فروش سهام در دسته شرایط علی قرار گرفتند. همچنین الگوهای ذهنی تصمیمگیری سرمایهگذاران مانند محرکهای رفتاری و عوامل انتخاب طرحهای تأمین مالی جمعی، بهعنوان شرایط مداخلهگر شناسایی شدند.نتیجهگیری: راهبردهایی که این پژوهش برای کاهش مشکلات و بهبود عملکرد ارائه کرده شامل اقداماتی چون افزایش عمق بازار ثانویه، بهرهگیری از پتانسیلهای فناوری رمزارز، وجود قراردادهای دقیق و کارا و تعیین سقف پذیرش سرمایه باتوجهبه سابقه پلتفرم بوده است. همچنین این پژوهش نشان داد که توجه به عدم مانعتراشی نیز در کنار اجرای احکام نظارتی، باید در دستور کار نهادهای قانونگذار باشد.