توسعه کارآفرینی
روزبه حبیبی؛ زین العابدین اسدی دارستانی؛ فاطمه ملکی طالقانی
دوره 2، شماره 2 ، شهریور 1402، صفحه 1-19
چکیده
هدف: تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه از طریق نقش واسطهای هوشیاری کارآفرینی، خودکارآمدی کارآفرینی و نیت کارآفرینی انجام گردید.روش: تحقیق حاضر بهلحاظ روش از نوع کمی-پیمایشی و به لحاظ هدف از نوع کاربردی میباشد. در این تحقیق گردآوری دادهها به وسیله پرسشنامه استاندارد انجام شده است. جامعه ...
بیشتر
هدف: تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینی بر رفتار کارآفرینانه از طریق نقش واسطهای هوشیاری کارآفرینی، خودکارآمدی کارآفرینی و نیت کارآفرینی انجام گردید.روش: تحقیق حاضر بهلحاظ روش از نوع کمی-پیمایشی و به لحاظ هدف از نوع کاربردی میباشد. در این تحقیق گردآوری دادهها به وسیله پرسشنامه استاندارد انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور مرکز رشت در سال تحصیلی 1401-1402 می باشد که تعداد آنها در حدود 300 نفر است. حجم نمونه نیز مطابق با فرمول جامعه محدود کوکران برابر با 168 نفر محاسبه شد که نهایتا 180 پرسشنامه بهصورت در دسترس توزیع گردید. همچنین در راستای تجزیه و تحلیل استنباطی دادهها و جهت آزمون فرضیهها از روش مدلسازی معادلات ساختاری بر مبنای حداقل مربعات جزئی و نرم افزار SMART PLS 3.2.8 استفاده گردیده است.یافتهها: نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که اشتیاق کارآفرینی تاثیر معناداری بر رفتار کارآفرینانه دارد و در این میان هوشیاری کارآفرینی، قصد کارآفرینی و خودکارامدی کارآفرینی نیز نقش میانجی ایفا مینمایند.نتیجهگیری: اشتیاق کارآفرینی یک تأثیر کلیدی بر خودکارآمدی کارآفرینی و قصد کارآفرینی دارد. لذا فردی با سطح بالایی از اشتیاق کارآفرینی به احتمال زیاد به یک کارآفرین تبدیل میشود.
توسعه کارآفرینی
حسین اکرمی آرانی؛ رضا زعفریان؛ حمید پاداش
دوره 2، شماره 2 ، شهریور 1402، صفحه 21-35
چکیده
هدف: توسعه کسبوکارها و کارآفرینی روستایی یکی از راهکارهای پذیرفته شده توسعه روستایی است. با الهام از تئوری نهادگرایی جدید، کارآفرینی روستایی نیازمند پذیرش باورهای نهادی، توسعه نهادها و زیرساختها است. یکی از باورهای نهادی، امنیت خاطر و آرامش روستاییان و راهاندازی کسبوکار است که بهطور معمول در دنیا با پوششهای بیمه ...
بیشتر
هدف: توسعه کسبوکارها و کارآفرینی روستایی یکی از راهکارهای پذیرفته شده توسعه روستایی است. با الهام از تئوری نهادگرایی جدید، کارآفرینی روستایی نیازمند پذیرش باورهای نهادی، توسعه نهادها و زیرساختها است. یکی از باورهای نهادی، امنیت خاطر و آرامش روستاییان و راهاندازی کسبوکار است که بهطور معمول در دنیا با پوششهای بیمه اجتماعی بهدست میآید. میزان نفوذ بیمه اجتماعی در جامعه را میتوان بیانگر میزان توسعه و پایداری کسبوکارها دانست. در ایران، بیمه روستاییان و عشایر، این وظیفه مهم را در روستاها برعهده دارد.روش: از اینرو در قالب یک پژوهش اقدامپژوهی، با رویکرد بازنگری ساختار و مدل کسبوکار این صندوقها برمبنای مدلهای کسبوکار اجتماعی و مبتنی بر تئوری نهادگرایی با پذیرش قابلیتها و نقش آفرینی جدید در محیط روستا باهدف توسعه کسبوکارها در راستای توسعهروستایی، به جمعآوری، تجزیه و تحلیل نظرات ۲۰نفر از صاحبنظران پرداختهایم.یافته: یافتههای پژوهش نشان میدهد صندوق میتواند علاوه بر بیمه اجتماعی، در حل چالشهای دسترسی بهتر روستاییان به منابع مالی، آموزشی، مشاورههای کسبوکار، شناخت نیازهای بازار، آشنایی با تکنولوژیهای نوین نقش موثری ایفا نماید. براین اساس الزامات، ظرفیتها و موانع موجود برای تغییر، چالشهای اجتماعی و خدمات قابل پاسخگویی، ارزشهای پیشنهادی تبیین و شایستگی و مهارتهای کارمندان برای پذیرش نقشها و ارائه خدمات جدید مشخص شده است.
توسعه کارآفرینی
زهرا شعبانپور؛ کریم کیا کجوری
دوره 2، شماره 2 ، شهریور 1402، صفحه 37-49
چکیده
هدف: موفقیت در بخش گردشگری، نتیجه دیدگاه جدید نوآوری یعنی نوآوری باز میباشد؛ در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی نقش سطح نوآوری، گشودگی خارجی و مدیریت نوآوری باز در عملکرد نوآورانه کسبوکارهایکوچک و متوسط حوزه گردشگری استان گیلان پرداخته است.
روش شناسی: این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی-پیمایشی میباشد. ...
بیشتر
هدف: موفقیت در بخش گردشگری، نتیجه دیدگاه جدید نوآوری یعنی نوآوری باز میباشد؛ در این راستا، پژوهش حاضر به بررسی نقش سطح نوآوری، گشودگی خارجی و مدیریت نوآوری باز در عملکرد نوآورانه کسبوکارهایکوچک و متوسط حوزه گردشگری استان گیلان پرداخته است.
روش شناسی: این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی-پیمایشی میباشد. جامعه آماری پژوهش، 713 نفر مدیران کسبوکارهایکوچک حوزه گردشگری در استان گیلان بودند. بر اساس فرمول کوکران، 250 نفر از آنها با استفاده از روش نمونهگیری غیرتصادفی هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمعآوری داده، پرسشنامههای استاندارد سطح نوآوری، گشودگی خارجی، مدیریت نوآوری باز و عملکرد نوآورانه ایگلسیاز-سانچز و همکاران (2019) استفاده شد. روایی سازه پرسشنامهها با استفاده از روایی همگرا و واگرا و پایایی پرسشنامهها با آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و بارهای عاملی تأیید شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری انجام شد.
یافته ها: گشودگی خارجی و مدیریت نوآوری باز تقریباً به یک اندازه بر عملکرد نوآورانه به صورت مثبت و معناداری تأثیرگذار هستند و سطح نوآوری کمتر از دو متغیر مذکور بر عملکرد نوآورانه به صورت مثبت و معنادار تأثیرگذار میباشد.
نتیجه گیری: عملکرد نوآورانه کسبوکارهای حوزه گردشگری تحت تأثیر هر سه متغیر سطح نوآوری، گشودگی خارجی و مدیریت نوآوری باز میباشد؛ در واقع این متغیرها کمک میکنند تا محصولات و خدمات جدید و باکیفیت معرفی و عرضه.
فرصت و ایده در کارآفرینی
سعید محمدی
دوره 2، شماره 2 ، شهریور 1402، صفحه 51-64
چکیده
هدف: این مقاله رابطه بین سرمایه انسانی عمومی و سرمایه انسانی خاص و تاثیر آن بر عملکرد بین المللی را با نقش واسطه گری باورهای فرصت و همچنین هوش فرهنگی بررسی می نماید. این مطالعه با استفاده از این پیش فرض که باور به فرصت در سطح بین المللی عاملی مهم در پیشبرد کسب وکارهای مخاطره پذیر بین المللی است، مفاهیم مرتبط با ویژگی های کیفی کارکنان ...
بیشتر
هدف: این مقاله رابطه بین سرمایه انسانی عمومی و سرمایه انسانی خاص و تاثیر آن بر عملکرد بین المللی را با نقش واسطه گری باورهای فرصت و همچنین هوش فرهنگی بررسی می نماید. این مطالعه با استفاده از این پیش فرض که باور به فرصت در سطح بین المللی عاملی مهم در پیشبرد کسب وکارهای مخاطره پذیر بین المللی است، مفاهیم مرتبط با ویژگی های کیفی کارکنان در قالب سرمایه انسانی به دو صورت سرمایه انسانی عمومی و سرمایه انسانی خاص و همچنین در نظر گرفتن میزان هوش فرهنگی کارکنان شرکتها را نیز مورد ارزیابی و تحلیل قرار داده است.روش شناسی: بااستفاده از 144 نمونه از بین شرکتهای بین المللی و با استفاده از مدل سازی به روش حداقل مربعات جزئی (PLS-SEM) فرضیات پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: روابط مثبتی که در سازه های این پژوهش بین سرمایه انسانی عمومی، سرمایه انسانی خاص و هوش فرهنگی وجود دارد، نشان می دهد که قابلیت ها و تواناییهای کارکنان برای موفقیت آنها در محیطهای فرهنگی متنوع بسیار حیاتی است.نتیجه گیری: برای اولین بار، این مطالعه بر روی رابطه بین سرمایه انسانی کلی، سرمایه انسانی خاص، هوش فرهنگی، باورهای فرصت و عملکرد بین المللی تمرکز دارد. نتایج نشان میدهد که مهارتها، تواناییها، نگرشها و باورهای کارکنان عوامل کلیدی در موفقیت آنها در محیطهای فرهنگی متنوع هستند. همبستگی مثبت بین سرمایه انسانی و باورهای فرصت، اهمیت سرمایهگذاری در مهارتها و آموزش کارکنان را برای افزایش آمادگی آنها برای پیگیری فرصتهای بازار جهانی تأکید میکند. علاوه بر این، رابطه بین هوش فرهنگی و باورهای فرصت نشان میدهد که هوش فرهنگی میتواند نقش تعاملی مهمی در آمادگی کارکنان برای پیگیری فرصتهای جهانی ایفا کند. پژوهشهای آینده باید این یافتهها را بیشتر مورد بررسی قرار داده و نقش واسطههای دیگر در حوزههای رفتاری را بررسی کنند.
توسعه کارآفرینی
حسین مقیمی اسفندآبادی؛ سید رضا معینی؛ جهانگیر یداللهی فارسی
دوره 2، شماره 2 ، شهریور 1402، صفحه 65-80
چکیده
هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر، واکاوی رفتارهای حل مسألهاجتماعی در بین رهبران کارآفرین اجتماعی است. شناسایی مسألهاجتماعی و حل مسألهاجتماعی در بین رهبران از محورهای اصلی کارآفرین اجتماعی تلقی می شود. برای شکل گیری حل مسألهاجتماعی از رفتارها در میدان اجتماعی استفاده میشود. ضرورت اصلی پژوهش نظری است و پژوهش های قبلی به رفتارهای حل ...
بیشتر
هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر، واکاوی رفتارهای حل مسألهاجتماعی در بین رهبران کارآفرین اجتماعی است. شناسایی مسألهاجتماعی و حل مسألهاجتماعی در بین رهبران از محورهای اصلی کارآفرین اجتماعی تلقی می شود. برای شکل گیری حل مسألهاجتماعی از رفتارها در میدان اجتماعی استفاده میشود. ضرورت اصلی پژوهش نظری است و پژوهش های قبلی به رفتارهای حل مسألهاجتماعی توجه اندکی کرده اند. ضرورت دیگر پژوهش توجه به شناسایی مسألهاجتماعی و حل مسألهجتماعی در کارآفرینی است. نظریه اصلی مورد استفاده، نظریه شناخت اجتماعی بندورا (1977) است.روش پژوهش: برحسب ماهیت، اکتشافی، برحسب هدف، کاربردی و برحسب گردآوری اطلاعات کیفی – روایتی است. تعریف جامعه مورد مطالعه تمام رهبران کارآفرینان اجتماعی هستند که در طول فعالیت خودشان یک مسألهاجتماعی را حل کرده باشند. واحد تحلیل فردی محسوب می شود که منظور رهبران اجتماعی هستند و برای حل مسألهاجتماعی تلاش دارند و قلمرو زمانی گردآوری داده ها در سال 1399 است. و روش نمونه گیری گلوله برفی است که 10 مصاحبه در میان رهبران کارآفرین اجتماعی انجام شد که از مصاحبه هشتم به اشباع نظری دست یافته شد.یافته ها: رفتارهای شناسایی مسألهاجتماعی توسط کارآفرینان اجتماعی شامل مسوولیت پذیری اجتماعی و خود اجتماعی است و رفتارهای حل مسألهاجتماعی شامل انگیزه اجتماعی و اعتقادات و باورها است. هسته رفتار شناسایی مسألهتوسط کارآفرینان اجتماعی خود اجتماعی است که برحسب آن شناسایی مسألهاجتماعی (مسوولیت پذیری اجتماعی) صورت می گیرد و در ادامه منجر به ایجاد رفتارهای حل مسألهاجتماعی شامل انگیزه اجتماعی و اعتقادات و باورها در بین رهبران کارآفرین اجتماعی می شود.
نوآوری و نوآوری باز
سروش مودب؛ بابک ضیا
دوره 2، شماره 2 ، شهریور 1402، صفحه 81-95
چکیده
تقاضاهای بازار به سرعت در حال تغییر است و گسترش فرهنگ کارآفرینی نه تنها باعث افزایش شاخص های رشد اقتصادی و صنعتی شده، بلکه با افزایش اشتغال موثر کمک فراوانی به آسایش و ایمنی جامعه خواهد کرد. کارآفرینی و نوآوری ارتباطی مثبت با یکدیگر دارند و هر دو در کنار هم به رشد و توسعه سازمان ها و به طبع آن، جامعه کمک می کنند. در تحقیقات و عملکرد مدیریت ...
بیشتر
تقاضاهای بازار به سرعت در حال تغییر است و گسترش فرهنگ کارآفرینی نه تنها باعث افزایش شاخص های رشد اقتصادی و صنعتی شده، بلکه با افزایش اشتغال موثر کمک فراوانی به آسایش و ایمنی جامعه خواهد کرد. کارآفرینی و نوآوری ارتباطی مثبت با یکدیگر دارند و هر دو در کنار هم به رشد و توسعه سازمان ها و به طبع آن، جامعه کمک می کنند. در تحقیقات و عملکرد مدیریت نوآوری، درک قابل توجهی از این جایگاه وجود دارد، اما کمتر با چگونگی تعامل نوآوری و دانش باز (سرریز کنندهها) با اکوسیستمهای کسبوکار شناخته شده است. شبکه سازی ها شرکا را قادر می سازد تا دانش خود را به اشتراک بگذارند. در این راستا ما به بررسی نوآوری باز و تاثیر آن بر توسعه اقتصادی می پردازیم زیرا، این فرصت را به سازمان می دهد تا با ایجاد شبکه وسیع از تکنولوژی و دانش گام های سریعتری برداشته شود و به تبع آن منجر به رشدکسب وکارها می گردد.
توسعه کارآفرینی
طیبه نیک رفتار؛ سمن ناز گلچوبیان
دوره 2، شماره 2 ، شهریور 1402، صفحه 106-99
چکیده
هدف: امروزه صنعت گردشگری یکی از مهم ترین قطب های اقتصادی کشورهاست. توجه به این حوزه باعث افزایش درآمد، ایجاد شغل و ورود ارز به کشور می شود. یکی از مسائل مهم در این حوزه شناسایی نوآوری های خاص این صنعت است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی انواع نوآوری های حوزه گردشگری در شهرک توریستی نمک آبرود در توابع استان مازندران براساس خدمات ارائه شده ...
بیشتر
هدف: امروزه صنعت گردشگری یکی از مهم ترین قطب های اقتصادی کشورهاست. توجه به این حوزه باعث افزایش درآمد، ایجاد شغل و ورود ارز به کشور می شود. یکی از مسائل مهم در این حوزه شناسایی نوآوری های خاص این صنعت است. هدف از پژوهش حاضر شناسایی انواع نوآوری های حوزه گردشگری در شهرک توریستی نمک آبرود در توابع استان مازندران براساس خدمات ارائه شده توسط کسب وکارهای این شهرک می باشد.روش: روش پژوهش حاضر کیفی است که طی مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار یافته با 13 نفر از کارآفرینان این شهرک که به روش گلوله برفی انتخاب شدند و مشاهده به دست آمد. گزاره های پژوهش با استفاده از کدگذاری نظریه برخاسته از داده کدگذاری و تجزیه و تحلیل گردید. نتایج پژوهش نمایانگر سه نوع نوآوری در صنعت گردشگری است: نوآوری تکاملی، حاشیه ای و بومی. نتایج این پژوهش کمک به ادبیات نظری در حوزه گردشگری می کند.یافته ها: شناسایی سه نوع نواوری در حوزه گردشگری شامل نوآوری تکاملی، نوآوری حاشیهای و نوآوری بومی.نتیجه گیری: بهطور کلی نتایج این پژوهش نشان میدهد که نظیر تحقیقات گذشته که اشاره می کند اکثر فعالیت های نوآورانه در حوزه گردشگری از نوع تدریجی (Burger, 2002:322) است سه نوع نوآوری به دست آمده تدریجی هستند و ماهیت انقلابی ندارند. لذا سایر کسب وکارها در صنعت گردشگری می توانند از این سه نوع نوآوری به فراخور نیاز برای دست یابی به ایده های جدید و ارائه خدمات با کیفیت مطلوب تر به مشتری استفاده نمایند. همچنین نتایج این پژوهش با تقسیم بندی نوآوری تدریجی در حوزه گردشگری به سه دسته ادبیات پژوهش درا ین زمینه را بهبود بخشیده است.